Tulpanbonanza i Keukenhof

Man säger att en bild säger mer än tusen ord vilket jag verkligen håller med om. Därför innehåller detta inlägg till mestadels bilder från den vackra parken Keukenhof i Holland. När jag besökte den för några år sedan hade jag redan då pensionärsvarning när det kommer till att fotografera blommor. Jag knäppte huuur många bilder som helst, därav namnet Tulpanbonanza.

Lite praktisk information ska du självfallet få. Parken Keukenhof har öppet cirka fyra veckor varje vår, besök deras hemsida för att veta när de öppnar nästa gång. Du kan åka dit med arrangerade turer från Amsterdam eller använd dig av kommunala transporter. Parken tar inträde vilket vanligtvis är inkluderat när du åker på en arrangerad tur.

En sak jag funderade mycket på under mitt besök var hur mycket tid trädgårdsmästarna måste lägga på planering av vilka lökar som ska planteras var så att parken har blommande blommor under hela öppettiden. Och i formationer i tillägg. Ja, jag vet, jag funderar på de mest ointressanta saker… . Men om jag säger att vanligtvis har Keukenhof mer än 800 olika arter som blommar i olika omgångar vilket innebär att det över 7 MILJONER blomlökar planteras. Förutom tulpaner så växer hyacinter, påskliljor, orkidéer, rosor, nejlikor, irisar, liljor och många andra blommor. Blomsterprakt utan dess like.

Här kan du läsa mer om Keukenhof samt få mer praktisk information.

Här kommer nu bilder från parken. Hoppas det kan inspirera dig till ett besök. Håll till godo!

tulpanbonanza-keukenhof-jeanetteJag mitt i en rabatt med vackra tulpaner.

tulpanbonaza-keukenhof-rader

tulpanbonanza-keukenhof-vitt

tulpanbonanza-keukenhof-tragdgard

tulpanbonanza-keukenhof-tradgard

tulpanbonanza-keukenhof-park

tulpanbonanza-keukenhof-rader

tulpanbonanza-keukenhof-rosa

tulpanbonanza-keukenhof-svartlila

tulpanbonanza-keukenhof-orange

tulpanbonanza-keukenhof-korsbar

tulpanbonanza-keukenhof-hyacint

tulpanbonanza-keukenhof-gula

tulpanbonanza-keuenhof-lila

tulpanbonanza-keukenhof-enkel

tulpanbonanza-keukenhof-falt

tulpanbonanza-keukenhof-gul

Dela gärna:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *