Restaurangtips Barcelona:
Ciudad Condal

Ofta när man reser till en ny stad, eller återvänder till en favoritstad, vill man gärna ha restaurangtips. Det finns ju otroligt många restauranger i Barcelona som serverar god mat och en som jag alltid återvänder till samt alltid tipsar andra om är Ciudad Condal. På denna restaurang äter du otroligt goda tapas och dricker gott i en härlig atmosfär. Restaurangen ligger centralt, bara några kvarter från Plaça de Catalunya, bra läge helt enkelt.

Här kan du äta lunch eller middag på deras uteservering, ta några mumsbitar med ett glas bubbel vid bardisken på vägen ut på en kväll på stan eller sitta ned inne i restaurang och frossa bland alla tapas som finns.

Det är ett populärt ställe både bland lokalbefolkningen och turister, så det är en bra idé att boka bord om du besöker stället under helgen, särskilt i högsäsong.

Adress: Rambla de Catalunya, 18 | Gran Via de les Corts

Här kan du läsa vad andra tycker om Ciudad Condal.

Ingen riktigt vet var eller hur tapas uppstod men det finns så klart många teorier kring detta som ofta inkluderar kända kungar eller kändisar. En teori handlar om när Kung Alfonso X var så sjuk att han inte kunde äta fulla måltider utan fick äta små mumsbitar i taget tillsammans med rött vin för att få i sig något. När han tillfrisknade beordrade kungen att inga värdshus fick servera vin utan något lite att äta till vinet. En mer trolig teori är man ”back in the days” la små tallrikar på öl eller vinglasen för att hindra små bananflugor att flyga ned i glaset.

Har du varit där och vad tyckte du? Har du något annat restaurangtips i Barcelona? Dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan.

¡Hasta pronto Barcelona!

Dela gärna:

One thought on “Restaurangtips Barcelona:
Ciudad Condal

  1. Japp. Bodde på NH Calderon i samma kvarter under vårt första besök och instämmer. Dock gillar jag en på andra sidan gatan tre kvarter upp också. Huevos rotos med massor av alioli…:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *