Hotelltips Makarska Rivieran: Sensimar Makarska

Är du på väg till Kroatien och Makarska Rivieran och behöver hotelltips? Då vill jag berätta om Sensimar Makarska där jag tillbringade två härliga veckor denna sommar.
Hotellet ligger i den lilla byn Igrane, cirka 12 mil söder om Split. Vi bokade en paketresa med Fritidsresor, men det går att boka hotellet separat på olika bokningssiter om man skulle vilja det.

Hotellrummet

Vi bokade ett rum med havsutsikt, och det var väl värt den extra pengen. Rummet var lagom stort och det fanns gott om förvaring. Det är svängdörr till badrummet och precis utanför finns handfatet, kanske inte helt praktiskt alla gånger. Det verkar som om standardrum ligger på baksidan och en del av balkongerna har en vägg som utsikt, så överväg att boka med havsutsikt. Städningen var bra och man fick nya handdukar om man ville. Otroligt sköna sängar och sängkläder, vi sov som prinsar!

hotelltips-sensimar-makarska-utsikt2Utsikten från vårt rum.

hotelltips-sensimar-makarska-rummetFräsch och snygg inredning.

hotelltips-sensimar-makarska-swim-upOm du väljer rumstyp Swip-up, kan det se ut så här.

hotelltps-sensimar-makarska-sangMycket sköna sängar.

Pool & strand

Det är generöst tilltaget med solstolar, så även när man kom ut lite senare på dagen fanns det lediga solstolar och parasoller. Visst, det finns de som är uppe med tuppen och paxar solstolar, men om man ska tro Fritidsresor, så kanske det är ett minne blott. Det finns två poolområden; ett större där det är mer liv och rörelse, musik i poolbaren och en del aktiviteter typ vattenympa. Det andra området är lugnt med solstolar och det är här ”Infinity pool” och precis nedanför en jättefin klapperstensstrand. Även om stranden är allmän, har hotellet solstolar där.

hotelltips-sensimar-makarska-strand2Härlig stenstrand med solstolar och parasoll.

hotelltips-sensimar-makarska-vattensportDet finns möjlighet att aktivera sig på havet med vattenskoter, donut och parasailing – kostar extra så klart.

hotelltips-sensimar-makarska-poolEtt av två poolområden, detta är det mindre med infinity pool.

Restauranger & mat

Vi valde inte all inclusive även fast vi visste att Igrane är en liten by och det inte finns så många restauranger att välja på. I byn fanns det (sommaren 2016) cirka sex stycken restauranger, vilka inte skiljer sig så särskilt i matväg. Vi testade hotellets buffet-restaurang Mare, vilken serverar mat med olika tema under veckans gång. Maten var helt OK det fanns många olika rätter att välja på. Om man har all inclusive så ingick ett besök på a la carte-restaurangen Culinarium, som låg precis nere vid havet. Maten var godkänd, men inte fantastisk. Utsikten över havet var däremot underbar.

hotelltips-sensimar-makarska-frukost-balkongHotellet är byggt med havet i fokus, så i matsalen har de flesta platser havsutsikt, även en del platser utomhus på balkonger.

hotelltips-sensimar-makarska-restaurang-curinariumJPG

För att sammanfatta detta tycker jag att hotellet är fantastiskt bra med oerhört fina rum, personalen är måna om sina gäster och otroligt service minded. Kan varmt rekommendera detta hotell till dig som vill ha en rofylld semester med sol och bad.

Fler hotelltips Makarska Rivieran

Sensimar Adriatic Beach (utanför Igrane)
Sanja (Makarska)
City Beach (Makarska)

Här kan du läsa vad andra tycker om Sensimar Makarska.

hotelltips-sensimar-makarska-sunsetSolnedgång vid den vackra kusten – magiskt!

Dela gärna:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *