Hotelltips London: The Mandeville Hotel

Hotelltips London, The Mandeville Hotel

Jag får ofta frågan om hotelltips i London och ett av mina favorithotell är The Mandeville Hotel. Förutom att det ligger i ett mycket trevligt område som heter St Christopher’s Place, är det dessutom det ultimata hotellet om du ska shoppa loss på och omkring Oxford Street. Nu fick jag din uppmärksamhet va? Återkommer till shoppingen i ett annat inlägg, håll ut! Det är ett boutiquehotell med snyggt inredda rum och med fräscha badrum, viktigt tycker jag. Att dessutom färgskalan går i lila och rosa skadar inte. Personalen är trevliga och hjälpsamma på alla sätt och vis. Hotellet har en dessutom en bar och restaurang, du kan även dricka afternoon tea där. I skrivande stund ingår inte i frukost i det billigaste ordinarie rumspris, då får du gå upp någon rumskategori. Du kan självfallet köpa till detta på plats. Jag har inte testat frukosten utan ätit på andra ställen i närheten. Hotellet ligger så pass centralt att finns det många alternativ utanför.
Om du går ut åt höger från hotellets entré ligger den trendiga, men ändå mysiga, stadsdelen Marylebone några minuters promenad bort. Här finns det förvisso några kedjebutiker, men majoriteten av affärer, butiker, caféer och restauranger är ”fristående”. Du kan fynda billigt eller spendera en månadslön på något helt fantastiskt, med andra ord är detta ett shoppingområde för de flesta smaker och budgetar. Det är även i denna stadsdel som du hittar välkända muséerna Madame Tussauds och Sherlock Holmes Museum, konserthallen Wigmore Hall samt Regent’s Park.
Detta är alltså mitt bästa, och något utökade, hotelltips i London.

hotelltips-london-the-mandeville-hotellNespresso kaffemaskin på rummet, en till bild på lobbyn och det smartaste av allt: kontakt som inte kräver adapter.

shopping-london-primark-selfridges-theworldofjanetCirka tre minuer från hotellet ligger Primark och Selfridges, vilken väljer du? Eller måste man välja?

st-christophers-place-london-theworldofjanet Håll utkik efter den här skylten när du går på Oxford Street så du hittar rätt.

Här kan du läsa vad andra gäster tycker om hotellet.

Fler hotelltips London

Om du vill bo nära Oxford Street men inte vill lägga pengar på boende, kan jag rekommendera Mermaid Suites. Enkelt och prisvärt. Hotellet har flera byggnader, och man äter frukost i restaurangen nere på gatan. Oklart om de är samma ägare som hotellet.

Om ni är ett större sällskap finns ju lägenhet som alternativ. I Bayswater ligger Hyde Park Suites. För att använda ett slitet uttryck, så var lägenheten ”ljus och fräsch”, gott om plats för två vuxna och två tonårsbarn.

Ett tips för dig som inte vill bo mitt i centrala London är The Hoxton i hippa stadsdelen Shoreditch.

Har du något hotelltips i London? Dela gärna med dig i kommentarrutan nedan.

Dela gärna:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *