Afternoon Tea i London: The Rose Lounge

Att dricka afternoon tea i London är en upplevelse! Fastän jag besökt London många gånger har jag aldrig gjort denna aktivitet. Kanske beror på att jag inte dricker te, men när det visade sig att man kunde få varm choklad var jag inte svårövertalad.
En väninna rekommenderade The Rose Lounge på Sofitel London St James, cirka fem minuters promenad från Piccadilly. Här är det en mer informell atmosfär, det känns som man sitter i ett lyxigt vardagsrum.

afternoon-tea-i-london-the-rose-lounge

Till att börja med måste jag säga att ät lunch i god tid så du hinner smälta maten, för det är otroligt mättande. Vad serveras kan man undra och hur mätt kan man bli? Det blir scones med sylt och lättvispad grädde, flera olika fingersmörgåsar och avslutningsvis DESSERTVAGNEN!!! När man ser den så undrar man varför man ens åt fingersmörgåsarna.
Nu drack vi varm choklad vilket i sig var mättande, kan tänka mig att te är lite lättare i magen. Om du vill dricka te väljer du ditt te ur en gedigen temeny. Det finns självfallet möjlighet att beställa andra drycker. Allt smakade mums!

afternoon-tea-i-london-the-rose-lounge-te

Om du tycker detta verkar vara en rolig aktivitet rekommenderar jag att boka i god tid innan ditt besök, det är många som är uppbokade och detta gäller i synnerhet för helger.
Den 10-16 augusti är det Afternoon Tea Week i London då man hyllar denna tradition med olika aktiviteter, temamenyer, unika erbjudanden och tävlingar.
Här kan du läsa, ta del av erbjudanden och boka afternoon tea i London och resten av Storbritannien.

Fler ställen att dricka afternoon tea i London

Klicka på varje namn för att läsa med om vad de erbjuder.

Park Plaza Sherlock Holmes London
The Ritz
BB Bakery Bus Afternoon Tea Tour
The Bloomsbury Hotel
Grosvenor House

Har du något tips på var man kan dricka afternoon tea i London? Dela gärna med dig i kommentarrutan.

Dela gärna:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *